گرامیداشت روز جهانی سکته مغزی
روز جهانی سکته مغزی
عوامل و علائم سکته مغزی کدامند؟
سکته مغزی هنگامی اتفاق میافتد که جریان خون قسمتی از مغز کاهش یافته یا قطع شود. این امر باعث میشود که رسیدن اکسیژن و مواد غذایی به مغز مختل شود. در این حالت، سلولهای مغزی در عرض چند دقیقه از بین میروند.
علائم و نشانههای سکته مغزی شامل:
اشکال در تکلم و فهم مطالبی که شنیده میشوند: ممکن است دچار گیجی شده، لغات را نامفهوم بیان کنیم یا در فهم کلمات دچار مشکل شویم.
فلج یا بیحسی صورت، دستها و پاها: ممکن است به طور ناگهانی بیحسی، ضعف و یا فلج در صورت، بازوها و پاها ایجاد شود که معمولاً یک قسمت از بدن را درگیر میکند. سعی کنیم هر دو دست خود را همزمان بلند کرده و روی سر خود قرار دهیم، اگر یکی از دستها شروع به افتادن کرد، احتمالاً ما دچار سکته مغزی شدهایم. همچنین، ممکن است یک سمت دهان ما هنگام خنده دچار افتادگی شود.
مشکلات بینایی در یک یا هر دو چشم: ممکن است مشکل تاری دید ناگهانی در یک یا هر دو چشم احساس کنیم یا ممکن است دچار دوبینی شویم.
سردرد: سردردی که به صورت ناگهانی شروع شده و بسیار شدید است، میتواند نشانگر یک سکته مغزی باشد. این سردرد تا جایی شدت دارد که ممکن است همراه سرگیجه، منگی، حالت تهوع و گاه تغییر در سطح هوشیاری باشد.
مشکل در راه رفتن: ممکن است بلنگیم و یا تعادل خود را از دست دهیم. همچنین، ممکن است به طور ناگهانی درک خود را از مکان یا جایی که در آنجا قرار داریم، از دست بدهیم.
اگر در نزدیکانمان این علائم را دیدیم، سریع فکر کنیم و موارد زیر را انجام دهیم:
صورت: از بیمار بخواهیم لبخند بزند، آیا یک طرف صورت افتادگی دارد؟
بازوها: از بیمار بخواهیم که هر دو بازوی خود را بالا بیاورد، آیا یک بازو به سمت پایین منحرف میشود؟ یا یک بازو توانایی بالا آمدن ندارد؟
تکلم: از بیمار بخواهیم یک عبارت ساده را تکرار کند، آیا کلمات او نامفهوم است؟
اگر هرکدام از این علائم را مشاهده کردیم، بلافاصله با اورژانس تماس بگیریم.
بسیاری از استراتژی های پیشگیری از سکته مغزی همانند راهبردهای پیشگیری از بیماری هاى قلبی هستند. به طور کلی، توصیه های شیوه زندگی سالم عبارتند از:
نظر